Országos Tervezőgrafikai Biennále

FELHÍVÁS!

XXII. Országos Tervezőgrafikai Biennálé

Budapest 2020 október-november

Tisztelt Kollégák!

A Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének Tervezőgrafikai Szakosztálya 2020-ban a Budapesti Graphifest kiállítás sorozathoz kapcsolódva meghirdeti a XXII. Országos Tervezőgrafikai Biennálét. Az esemény szervező bizottsága 1978-ban indította el a tervezőgrafika művészet hazai periodikus kiállítás sorozatát, melynek célja, hogy bemutassa a mai magyar tervezőgrafika alakulását, új értékeit és generációit.

Az ismert egészségügyi helyzetben kiállítóinkra, látogatóinkra való tekintettel már az előkészítés során a szervezők mindent megtesznek, hogy minimalizálják a felesleges vagy elkerülhető fizikai kontaktusokat. Ezért a beadást, és zsűrizést is digitálisan kezeljük, valamint az idei bemutatónk biztonságos megrendezéséhez kerestünk budapesti színvonalas helyszínt, mely méltó a 44 éves sorozathoz. A kiállítást ezúttal Budapesten a Magyar Képzőművészeti Egyetem kiállító termeiben rendezzük, melyet október közepén nyituk meg.

Beadható művek • Azon tervezőgrafikai művek illetve autonóm alkotások bármely témában és tervezőgrafikai műfajban (plakát, kiadvány, illusztráció, embléma, arculat, művészkönyv, web design, információs rendszer, bélyeg, kiállítási grafika…) terv és megvalósult formában, melyek 2018-2020 között készültek, és az idei Graphifest vagy Aranyrajszög kiállításain egyidejűleg nem jelennek meg! Jelentkezhetnek alkotóművészek, és a művészeti felsőoktatás hallgatói a lent jelzett felületen.

A művek beadása:

http://www.grafikaibiennale.hu címen található felületen a regisztrációt követően kérjük feltölteni a műveket.

Jelentkezés / feltöltés:

• Mennyiség: szerzőnként maximum három mű.

• Több pályamunka esetén, kérjük egyesével legyenek kedvesek a feltöltést elvégezni.

• Feltöltési paraméterek: RGB, JPG formátum, 300 DPI felbontás, minimum A5 maximum A4 méret!

• Preferáljuk az álló 70x100 cm-es formátumot.

• Email-ben nem tudunk elfogadni digitális képanyagot!

• A feltöltendő digitális mű fájlneve a következő: vezetéknév_keresztnév_műcíme.jpg lehet!

• Feltöltési határidő: 2020. szeptember 15. kedd 23:59-ig.

A beadási határidőt a katalógus nyomdába adása miatt kérjük szigorúan betartani. A feltöltött anyagokat a katalógushoz, a zsűrizéshez, és az esemény promóciójához használjuk fel. A beadást követően a válogató zsűri eredményéről tájékoztatjuk a résztvevőket. A kiállításra a beválogatott művek, printek, egyedi alkotások fizikai begyűjtésének részleteiről később tájékoztatjuk kiállítóinkat.

A felhíváshoz mellékelt adatlapot majd a művek fizikai begyűjtésekor művenként kettő példányban fogjuk kérni. Az első példányt a mű hátára ragasztva, a második példány átvételi elismervényként fogjuk kezelni.

A beadott művek online zsűrizését szakértőkből álló bizottság végzi. Ezután a kiállítás díjait a díjzsűri ítéli oda. A kiállítás végső arányait a zsűrizés alapján a szakértők és a rendezők együttesen határozzák meg.

Díjak • A Biennálé megnyitóján adjuk át az Országos Tervezőgrafikai Biennálé 500.000 forintos fődíját,

a kimagasló grafikusi életműért odaítélt Konecsni-díjat, továbbá a védnökök által felajánlott különdíjat mellyel a legjobbnak ítélt műveket jutalmazzák. A díjazott művek a Biennálé alapszabályának értelmében gyűjteménybe kerülnek.

A Biennálé védnökei • Emberi Erőforrások Minisztériuma, Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége, Nemzeti Kulturális Alap, Magyar Művészeti Akadémia, Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata, Magyar Képzőművészeti Egyetem.

Otb

forrás: mt.partium.ro