Tedd láthatóvá a tudást!

A Ludwig Múzeum és a British Council közös pályázatának díját nyerte el Angyal Olivia, a PKE Képzőművészet Szak volt diákja. Gratulálunk neki.

BarabásiLab: Rejtett mintázatok című kiállításhoz kapcsolódó versenyre olyan 18 éven felüli egyetemisták jelentkezését várták a kiírók, akik természet- vagy társadalomtudományi tanulmányokat folytatnak, és van olyan izgalmas témájuk vagy kutatásuk, amit szívesen bemutatnak – vizuális eszközökkel, maximum 3 percben. A témák bemutatása több művészeti formában is lehetséges volt, prezentációt, adatvizualizációt, mozgóképet, fényképet, rajzot, animációt vagy 3-D alkotást is befogadtak a szervezők.

A pályázatokat egy öttagú zsűri értékelte. A zsűri tagjai: Készman József (Ludwig Múzeum, kurátor), Koós Pál (MOME, rektorhelyettes), Zsiros László Róbert (tudománykommunikációs szakember), Naim Sára (British Council), Tordai Júlia (biológus, tudománykommunikátor).

Az elbírálás során a zsűri a beadott pályamunka vizuális hatását, friss és kreatív képi megvalósítását, eredetiségét, azaz a téma újszerű megközelítését, a kommunikáció hatékonyságát, valamint azt vizsgálta, mennyire egyértelmű és közérthető az egyébként tudományosan tényszerű anyag.
 

A zsűri döntése alapján megosztott első díjat kapott:

Angyal Olívia, aki fraktálosan egymásba csúsztatható térkönyvével lenyűgözte a grémiumot. A munka nem csupán vizuálisan innovatív, de megvalósítása jól illeszkedik a pályázó kutatási témájához is, ami az újraéledő szürrealizmust vizsgálja az erdélyi kortárs gyermekkönyv-illusztráció történetében.

Barta Karola Anna a madárénekek kulturális evolúcióját mutatta be, a hangokat frappánsan vizuális jelekké alakítva. Az illusztrációk és a magyarázat érthető keretet adott a kutatási témának.

http://artnews.hu/2021/02/14/tedd-lathatova-a-tudast/?fbclid=IwAR3ai88pWIq_CQtetLPKCDZMNl0M7sY1_q2HCQaoOH2pvftC8_GZ746SPK8#.YDaVhJFMoFs.facebook

153714018 4177095392313219 195783563279866020 n

forrás: mt.partium.ro