Hírek

Virtuális diplomakiállítás a MOME-n a PKE volt diákjainak közreműködésével

Virtuális diplomakiállítás a MOME-n a PKE volt diákjainak közreműködésével

Az idén online kerül megvalósításra a MOME diákjainak diplomakiállítása. Az első virtuális diplomakiállítás megtervezését a Brand Iroda felkérésére a Homo Phis kiállítást jegyző Sziklak Virtuális Galéria csapata vállalta.. A fiatal tervezőcsapat, amelynek két tagja is MOME-s hallgató, a campus tereiből és az idei diplomaarculat koncepciójából inspirálódva, egy olyan virtuális élményt hoznak létre, vertikálisan és horizontálisan is végtelennek tűnő terekkel, melyben a látogató kedvére barangolhat és fedezheti fel az idei mesterszakos diplomások munkáit. A virtuális kiállítás megismerésében és az új élményben a térhez komponált zene segít elmerülni.  

A Sziklak Virtuális Galéria csapatának nagy részét a PKE Képzőművészet Szak volt és jelenlegi diákjai alkotják: Miklós Ádám, Nagy Hunor és Vatány Szabolcs.

Gratulálunk nekik.https://mome.hu/hu/esemeny/226/virtualis-terben-kerul-megrendezesre-a-mome-diplomakiallitas?fbclid=IwAR3Y3Dwm8jQ8UO_9iUVaBYlB0qluV5gRVv8Cf00ec8nNDbttJrqw-tgXntA

 

4 éve

Másképp láss - online világjáró múzeum körút

Másképp láss - online világjáró múzeum körút

A koronavírus miatt egyre több országban zárják be a múzeumokat, galériákat, sőt, mi több, otthonunkat sem szabad elhagynunk.  Bárhogyan nézzük is a dolgot, a szükségállapotunk egyik megkérdőjelezhetetlen jó oldala az, hogy lehetőségünk van online tárlatok, kiállítások, múzeumok megtekintésére, olyanokra is, amelyet eddig otthonról nem nézhettünk meg. Bizonyára ti is „körüljártatok” az elmúlt napokban olyan online tárlatokat, múzeumokat, amelyeket szívesen ajánlanátok ismerőseiteknek, barátaitoknak.

Április 24 és május 8 között küldjétek el a 10-15 soros ajánlatotokat két barátotok nevével, akiket be lehet taggelni és a múzeum linkjével együtt az irenekanyadi@partium.ro  email címre, ahonnan majd felkerül a szak facebook oldalára. Aki a legtöbb like-ot kapja, az egy 300 Ron-os pénznyereményben részesül.

4 éve

G6 - Székelyföldi Grafikai Biennálé

G6 - Székelyföldi Grafikai Biennálé

A tízhetes jelentkezési időszak alatt közel 2100 pályamunka érkezett be 65 ország 868 alkotójától. A szakmai zsűri 301 alkotást válogatott be a biennálé törzsanyagába.

A PKE Képzőművészeti Szak tanárai és diákjai közül 8-an szerepelnek az idei Székelyföldi Grafikai Biennálén:

Angyal Olívia: Vágy

Gagyi Judit Eszter: Siet a késés 3

Ivácson Bella-Rebekka: ALTERATION no5

Kéri László: Éhség

Kónya Kincső: Énkép III.

László Hajnalka: SELF-CARE

Ritli Róbert Roland: Háború 3

Szepessy Béla: Till1

Gratulálunk nekik!

https://grafikaiszemle.ro/hu/a-biennalera-bevalogatott-alkotasok-2020/?fbclid=IwAR1YxNzhOMxZ1WAh67JBLuLD5d20JZWLrB0csiA8qFJAzbA3LrPnofn60ZU

 

4 éve

ANTI COVID-19 pARTium projekt - nyertes

ANTI COVID-19 pARTium projekt - nyertes

Kedves Hallgatók,

Az ANTI COVID-19 pARTium projekt Képzőművészet Szak nyertese Nagy Arnold, a  “Rend a lalke mindennek” című munkával. Gratulálunk neki.

A Projekt újraindul egyetemi szinten is, ahová ismét lehet nevezni a partium@partium.ro

email címre. Sok sikert!

https://www.partium.ro/hu/hirek/ujraindul-az-anti-covid-19-partium-projekt-mert-a-munka-nem-art

4 éve

ANTI COVID-19 pARTium

ANTI COVID-19 pARTium

ANTI COVID-19 pARTium projekt,

mert a munka nem ÁRT

Mutassuk meg a vírusnak, hogy habár koronája van, nem ő a király.

4 éve

A 23. PTDK felhívása - képzőművészeti szekció

A 23. PTDK felhívása - képzőművészeti szekció

Online jelentkezés: https://ptdk.partium.ro/hu/online-jelentkezes
Regisztrációs határidő (kivonatok): 2020. március 6.
Pályamunkák feltöltésének határideje: 2020. április 20.
PTDK időpontja: 2020. május 15.

Általános tudnivalók

§  A 23. Partiumi Tudományos Diákköri Konferencia (PTDK) 2020. május 15-én kerül megrendezésre Nagyváradon.

§  A Partiumi Tudományos Diákköri Konferencia (PTDK) célja a Kárpát-medencében élő egyetemi hallgatók tudományos kutatási tevékenységének támogatása és fellendítése, a tantervi képzésnél magasabb szintű, tudományos igényű tevékenység ösztönzése. A konferencia lehetőséget biztosít arra, hogy az egyetemi hallgatók bemutathassák tudományos tevékenységüket és/vagy művészeti alkotásaikat.

4 éve

Animation TV series concept & scriptwriting course: April 20 - July 3, 2020

Animation TV series concept & scriptwriting course: April 20 - July 3, 2020

The course also includes a week in the Annecy international animated film festival and market in France.

4 éve

Kellék - Képelmélet

Kellék - Képelmélet

A képelmélet, képfilozófia, képtudomány témakörében várunk tanulmányokat, fordításokat, recenziókat. ” 2020.  március 20-ig, a  Kellék  63. számába.

 

4 éve

„A távol közelsége”- 2020-as Csoma-tárlat

„A távol közelsége”- 2020-as Csoma-tárlat

Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ, Kovászna Város
Önkormányzatával, a kovásznai Kádár László Képtárral, a Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesülettel és a Nemzeti Művelődési Intézet nonprofit KFTvel együttműködésben, „A távol közelsége” címmel képzőművészeti pályázatot hirdet a 2020-as Kőrösi Csoma Sándor Napok keretében.

4 éve

„Új KÖZJÁTÉK” Kísérleti Filmetűd pályázati felhívás

„Új KÖZJÁTÉK” Kísérleti Filmetűd pályázati felhívás

A kitöltött, aláírt, beszkennelt pályázati adatlap beküldési határideje: 2020. március 10.

4 éve

Amplitúdó 2.0

Amplitúdó 2.0

 

A kétheti rendszerességgel tartandó előadássorozat és az ezt magába foglaló műhelymunka egy elméleti és gyakorlati tudás elsajátítási lehetőségét kínálja fel az érdeklődőknek. 

 

4 éve

Németh László egyéni tárla

Németh László egyéni tárla

Németh László képzőművész egyéni tárla nyílik a Partiumi Keresztény Egyetemen január 20-án, hétfőn 18 órától, a Partiumi Keresztény Egyetem (Primariei/Teleki utca 27. szám) emeleti aulájában.

Mindenkit szeretettel várunk.

4 éve

Tehetséggondozás

Tehetséggondozás

2020.január 22-én, 15 órai kezdettel a PKE Képzőművészet Szak és az In Memoriam JakobovitsTársaság „Tehetséggondozás” címen konferenciát szervez a Partiumi Keresztény Egyetem Sulyok István utca 14-16 szám alatti új épületének Amfiteátrumában.

4 éve

Karácsonyi üdvözlőlap

Karácsonyi üdvözlőlap

Farkas Ciprián, a Sopron város fejlesztési ügyekért felelős tanácsnokával, Dr. Lenkei Balázzsal, az AMI intézetigazgatójával, dr. Alpár Erzsébet óraadóval és Antal-Fórizs Sárával,  a PKE Képzőmúvészet Szak másod éves diákjával. Sára készítette a soproni önkormányzat idei karácsonyi üdvözlőlapját.

Gratuláunk neki.

Mindenkinek kellemes karácsonyvárást!

4 éve

Előadás a szimbolikus értékmágiáról

Előadás a szimbolikus értékmágiáról

Az ember ugyanis szomjazza a szimbólumokat

4 éve

VANKönyvkötés

VANKönyvkötés

Idén ismét sor kerül egyetemünkön egy könyvkötő workshopra, mely ez alkalommal a VANszakkollégium keretein belül valósul meg.
Ezen a workshopon az újrahasznosítás jegyében törekszünk közösen alkotni, elsajátítani a könyv, füzet megkötésének, varrásának technikáját.

4 éve

GKA 2019 Arts and Cultures konferencia - Madris

GKA 2019 Arts and Cultures konferencia - Madris

Dr. Horváth Gizella professzor, a Művészeti Tanszék oktatója 2019.nov. 28-29 között a Global Knowledge  Community által szervezett GKA 2019 Arts and Cultures című konferencián vett részt, a madridi  Universidade Complutense-n. 

Az előadás a romániai tüntetések vizuális kreativitását mutatta be.  

 

 

 

4 éve

Bauhaus 100 - konferencia

Bauhaus 100 - konferencia

A nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem Művészeti Tanszéke a Bauhaus 100 éves évfordulója alkalmával 2019.11.21-én nemzetközi részvételű tudományos konferenciát szervezett, amely eseményre olyan szakembere jelentkeztek, akik a Bauhaus témakörben a kortárs művészet jelenségeire reflektálva tartottak előadást.

Köszönjük, hogy megtiszteltek jelenlétükkel.

4 éve

FEKETE-FEHÉR

FEKETE-FEHÉR

Az először idén megrendezésre került, a VANszakkollégium által kezdeményezett és megvalósított sorozat első kiállítását tekinthetik meg. Ezen kéthavonta megszervezésre kerülő kezdeményezés célja elsősorban a diákok ösztönzése az egyetemen kívüli autonóm, illetve alkalmazott grafikai műfajokban való alkotásra, így nem véletlen, hogy a tárlat közel 30 diák munkáját foglalja magába, melyek műfajaikat tekintve besorolhatóak installációktól plakátművészeten át a fotográfiáig.
Az első kiállítás témája a FEKETE-FEHÉR
Kiállítás helyszíne: PKE új épület, első emeleti rajztermei
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

4 éve

Filmpályázat – Voltunk, vagyunk, leszünk

Filmpályázat – Voltunk, vagyunk, leszünk

A Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete (SZMÚE) a 2018-ban kiírt Magyarok a román nemzetállamban című sikeres riportpályázata után idén ismét pályázatot hirdet ugyanabban a témakörben, Voltunk, vagyunk, leszünk címmel, ezúttal filmesek számára.

Azt szeretnénk, ha az alkotások a soha nem mások rovására, hanem saját nemzetünk érdekében akarunk magyarként élni a Kárpát-medencében gondolatkör jegyében születnének meg.
Elvárásunkat szem előtt tartva bárki pályázhat életkortól, lakhelytől és állampolgárságtól függetlenül.
A beküldött munkák műfaja szabadon választható.

4 éve

1 ... 567891011 ... 16