VAN ösztöndíj

A Partiumi Keresztény Egyetem Művészeti tanszék kutatói ösztöndíjat ad a Vizuális Kommunikáció mesteri képzés keretén belül a kiváló teljesítményű diákoknak.

Az ösztöndíj célja az MA hallgatók ösztönzése arra, hogy aktívan részt vegyenek a szak olyan jellegű projektjeiben, amely nemcsak az egyetem keretein belüli zónát fedi le, hanem kiterjeszti az egyetemi tevékenységeket egy szélesebb szakmai és társadalmi kontextus irányába.

Az ösztöndíj egy olyan pénzbeli támogatás, amelyet külső támogatók ajánlanak fel diákjaink részére.

Az idei VAN kutatói ösztöndíjat azok a diákok kapták meg, akik kiváló tanulmányi teljesítményük mellett aktívan részt vettek a szak közösségépítő és extrakurrikuláris eseményeiben is.

Köszönjük az eddigi támogatásokat és szívesen várjuk a jövőbelieket is.

Marchiş Dóra - Ercsei Zsolt

Marchiş Dóra a Partiumi Keresztény Egyetem II éves MA hallgatójának Ercsei Zsolt grafikusművész, a PKE Képzőművészet Szak volt diákja ajánlotta fel az ösztöndíjat (havonta 50 Euro egy tanévre) .

Dóra 2017-ben végezte a PKE-n  képzőművészet – Grafika alapszakot. Tanulmányai mellett grafikusként dolgozik. A munkája és a tanulás mellett szívesen látogat galériákat, kiállításokat.

Ercsei Zsolt jelenleg egy informatikai cégnél tervez pixeleket, emellett pedig a Kolozsvári Magyar Állami Színháznak és a Figura Stúdió színháznak plakátokat.

2018.11.06.

Lőrinczi Inez - Kőnig Péter

Lőrinczi Inez Székelyudvarhelyen született és tanulmányait is ott végezte a művészeti iskolában, kerámia szakon. Egyetemi tanulmányait immár negyedik éve a PKE Művészeti Tanszékén végzi. Leginkább filmes, animációs ágon tevékenykedik, amit a későbbiekben is szeretne folytatni. Az egyetemen remek lehetőségek kínálkoznak, amelyek mindegyikét igyekszik kihasználni.

Ineznek König Péter, Nagyváradon élő üzletember ajánlott fel havi 150 lejes ösztöndíjat egy tanévre.

Kőnig Péter egyetemi tanulmányait először Temesváron az Elektrotechnikai Műszaki Egyetemen 1990-ben, majd a Nagyváradi Agora Egyetem Management szakán végezte 2000-ben.

Három gyermeke közül egy a Partium Egyetemen végzett Management szakon , a másik kettő Kolozsváron a Babes-Bolyai Egyetem Pszihologia és Komunikáció szakon.

Élete legnagyobb részét a Tehnoprint cég vezetése foglalja le.

A többi megoszlik a család és a sport között, ami jelenti a kirándulást,túrázást és futást.

A Tehnoprint cég mint családi vállalkozás indult 1993-ban.

A vállalkozás két fő aktivitással foglalkozik : papirárú és reklámszolgáltatás.

A papír, írószer és irodai kellékeken belül az üzlet lefedi mindazokat a termékeket, amik kiszolgálják az ovódai, iskolai, egyetemi és vállalkozói rétegeket.

A reklámszolgáltatásokkal inkább más cégek, vállalkozások reklám marketingjét segíti a következőkkel:

- nyomtatás, foliázás, spirálozás

- szitázás, tamponnyomás, szublimálás, lézer gravírozás, aranyozás, plotterezés

- reklámtárgyak feliratozása

- poló, sapka feliratozás

Szoros kapcsolat áll fenn évek óta a Nagyváradi Egyetemek és a Tehnoprint között. Ennek lényege, hogy teljes nyitottsággal mutatja be azokat az elméleti és technikai dolgokat, amivel az egyetemisták ismereteiket tudják bőviteni. Mindez nagyban segíti a beilleszkedést a jövőben az üzleti életbe.

2018.11.09.

Debreczeni Sándor - Torkos Márk Erik

Torkos Márk Erik a PKE MA első éves diákja Zilahon született, tanulmányait Szilágysomlyón végezte. Az egyetemi évei alatt kellőképp betekintett az alkalmazott és az autonóm művészetek irányzataiba. Jelenleg a kísérleti eljárások foglalkoztatják a legjobban a mozgókép, és az állókép világában egyaránt.  

150 lejes ösztöndíjat kap havonta Debreczeni Sándortól, aki szívesen támogatja az ifjúsági szervezeteket és partnerségi kapcsolatban áll a Nagyváradi Állami Egyetemmel, művészetis tanulóinak betekintést engedve a dekoráló műhely gyakorlati működésébe.

Debreczeni Sándor egyetemi tanulmányait a Nagyváradi Állami egyetem Politikai Tudományok szakán végezte.Az egyetemi évek alatt aktívan szerepet válalt a nagyváradi ifjúsági közéletben mint a Nagyváradi Magyar Diákszövetség elnöke és a mai napig kiemelt hangsúlyt fektet a fiatalok támogatására.

A Festinus nevű cégét 2009-ben alapította, amelynek a kezdetekor digitális nyomtatás, pólók és bögrék feliratozása volt a fő tevékenysége.

A cég mára egyike Nagyvárad legjobban felszerelt szitaműhelyeinek, és több ezer terméket tartalmazó palettával várja ügyfeleit.

2018.11.17.

Gagyi Judit-Eszter - Alfa Decor

Az Alfa Dekor egy reklámkivitelezéssel foglalkozó cég Nagyváradon (2005 óta),

amely Gagyi Judit-Eszternek, a PKE I. éves MA hallgatójának ajánlott ösztöndíjat.

 

Judit-Eszter 2018-ban végzett a PKE-n grafika alapszakon.

A Vizuális Kommunikáció mesterképzés mellett verseket is publikál.

Nagy érdeklődéssel figyeli a vizuális költészetet és próbálkozik ezen a területen is.

2018.11.28.

Szent László Napok

A Szent László Napokat Nagyváradon szervezik meg 2013. óta, minden év júniusának második felében, városalapító lovagkirályunk ünnepe (június 27.) környékén tartalmas kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget biztosítva a térség magyarságának. A kulturális és családbarát fesztivált az értékőrzés és a hagyománytisztelet határozza meg – mindezt felszabadult, fesztiváli környezetben

2019.11.06.

Czirják Adorján

Czirják Adorján a PKE MA első éves hallgatója, Gyergyószentmiklóson született, középiskolás tanulmányait a csíkszeredai Nagy István művészeti liceumban végezte, grafika szakon. Egyetemi évei alatt kipróbálta magát úgy az autonóm, mint az alkalmazott művészet terén. Leginkább a kísérleti grafika foglalkoztatja, jelenleg a kísérleti tipográfia iránt érdeklődik.

Sípos Gábor, a SemiramiS Café tulajdonosa ösztöndíjat ajánlott, amellyel támogatja a fiatal alkotó munkásságát.

2019.11.29.

forrás: mt.partium.ro