Repertoire X. Spanyolnátha Nemzetközi Küldeményművészeti Biennálé

A Spanyolnátha művészeti folyóirat,

a Magyar Küldeményművészeti Társaság,

a Herman Ottó Múzeum és tagintézménye, a Miskolci Galéria

Repertoire címmel rendezi

a X. Spanyolnátha Nemzetközi Küldeményművészeti Biennálét.

 

Társrendezők:

Vidám Páva – Tompa Mihály Kultúrkert és Alkotóház,

Vidám Pávai Művészeti Értéktár,

Magyar Elektrográfiai Társaság.

 

A kiállítás nyílt, azon bárki részt vehet.

A művekből az esemény méltóságához, ill. a rendező szervek koncepciójához, hangvételéhez illő módon 2024. március 27-én, a színházi világnapon, a miskolci színjátszás bicenteráriumának  köszöntésére válogatott kiállítás nyílik a Herman Ottó Múzeum Miskolci Galéria Thália-házának Veres Attila Kiállítóterében.

A repertoár azon művek összessége, amelyeket egy előadóművész vagy egy közösség (pl. színtársulat, zenekar) megtanult, begyakorolt, és bármikor elő tud adni. Műsorkészlet, mutatványtár, műsorrend. Tágabb értelemben az egyén már elsajátított, ren­delkezésre álló készségeinek, tudásának együttese.

A résztvevőket arra kérjük, hogy alkossák meg egy (vagy több) általuk választott művészeti – a színházi világnaphoz kötődően: elsősorban színházi – élményükből, élményeikből fakadó műveiket: adjanak elő saját élmény-repertoárjukból vizuálisan, a mail art nyelvén, azt adják fel postán, ill. alkossanak a témában írást, mozgóképet, s azt ímélen küldjék el.

 

A tárlaton postán vagy ímélen küldött, kizárólag erre az alkalomra készült munkák vehetnek részt. Mail artnak tekintjük a postán, fedetlenül feladott két- vagy háromdimenziós műalkotásokat, és a borítékokba (ill. bármilyen csomagolásba) tett műveket is. Alakjuktól, anyaguktól függetlenül kiállítjuk a témakörhöz kötődő, ahhoz illő, bármilyen technikával készült alkotásokat. Az alkotókat arra biztatjuk, hogy a mail artok díszítő funkciójául minél több olyan postai kelléket, ill. különszolgáltatást (különleges bélyegek, elsőbbségi, ajánlott) vegyenek igénybe, melyek a látvány szerves részét képezik. A beérkező művekből válogatott kiállítás 2024 augusztus végéig tekinthető meg.

A kiállítás megnyitásáról fotódokumentációt a Spanyolnátha művészeti folyóirat (www.spanyolnatha.hu) közöl. A művek a Marcelland Nemzetközi Művészeti Gyűjtemény tulajdonába kerülnek.  A Biennálén átadjuk a kiállítás fődíját: a díjazott a folyóiratban bemutatkozási lehetőséget kap, a fődíjas a Thália-házban a soron következő évben önálló kiállítást rendezhet.

 

A művek beérkezésének határideje: 2024. február 29.

 

Postacím:

Vass Tibor – Repertoire, X. Nemzetközi Spanyolnátha Küldeményművészeti Biennálé,

H-3563 Hernádkak, Ifjúság u. 5.

 

E-mail: repertoire@spanyolnatha.hurepertoire-mail-art-felh-v-s.pdf

forrás: mt.partium.ro